منطق قرآن توجه به نتیجه در عین تاکید به تکلیف گرایی است

نشست مبلغان طرح مرابطون و دانش پژوهان خواهر دوره های مقابله با آسیب های اجتماعی با حضور حجت الاسلام و المسلمین روستا آزاد معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در اهواز برگزار شد.

 

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در این نشست با بیان پرسشی مبنی بر ارتباط تکلیف گرایی و نتیجه محوری بیان داشت: باید بین تکلیف گرایی و نتیجه گرایی تعدیل و تنظیمی داشته باشیم.

وی افزود: در اوایل انقلاب گفته شد که ما مکلف به تکلیف هستیم و کاری به نتیجه نداریم، متاسفانه از این سخن سوء استفاده شد، زیرا منطق قرآن توجه به نتیجه در عین توجه به تکلیف است.

حجت الاسلام و المسلمین روستا آزاد ادامه داد: در قرآن می فرماید اقم الصلاة لذکری یعنی تکلیف را معین می فرمایند و نتیجه را هم بیان می کنند، لذا اگر طلبه ای رفت در منطقه ای و تحول و اثری ایجاد نکرد اصل تکلیف او هم مورد سوال است.

وی خاطر نشان کرد: ماباید با رویکرد حل مساله وارد میدان تبلیغ شویم، مسائل منطقه خود را ببینیم اولویت بندی کنیم و با نظارت و ارزیابی بازخوردگیری نمائیم.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: قرآن کریم می فرماید و لاتهِنوا و لاتحزنوا و أنتُمُ الأعلون إِنْ کنتُم مُؤمِنین یعنی سست نشوید و غمگین نباشید، زیرا که شما برترید اگر ایمان داشته باشید، اگر این آیه را از انتها آن بنگریم به ما می گوید که یکی از نشانه های ایمان این است که ما نباید سست و غمگین شویم بلکه باید همواره امیدوار و مجاهدانه فعالیت کنیم. و اگر سستی و ناراحتی به ما روی آورد باید در ایمان خود بازنگری کنیم.

وی افزود: وقتی به زندگانی پیامبر اکرم و ائمه اطهار سلام الله علیهم اجمعین نگاه کنیم می بینیم که سراسر امیدواری و تلاش بودند. در جریان جنگ خندق که وضعیت بسیار خاصی برای مسلمانان ایجاد کرده بود و عملا اساس اسلام در خطر افتاده بود وقتی که 2 تا 3 هزار مسلمان یک خندق 5 کیلومتری را می کندند پیامبر آمدند و ضربه ای بر سنگی زدند و برقی جهید ایشان فرمودند که فرو رویختن امپراطوری ها را می بینم، خب برخی جدی نگرفتند این فرمایش رسول الله (ص) را، زیرا ایمانشان سست بود و امیدوار نبودند، اما پیامبر در آن دوران سخت، با جهاد و تلاش امیدوار بودند و آینده را می دیدند.

حجت الاسلام و المسلمین روستا آزاد ابراز داشت: حضرت امام خمینی ره نیز باتاسی این سیره گرانسنگ در روزگاری که همه ابرقدرت ها در اوج قدرت بودند فرمودند که امریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند و فرمودند ما سنگرهای کلیدی جهان را فتح خواهیم کرد، خب خیلی ها این سخن امام را به سخره گرفتند، اما این قدرت از کجا است از عنصر ایمان و توجه خالص به قدرت الهی است.

وی افزود: اکنون بعد از گذشت 45 سال از انقلاب می بینیم پیام انقلاب و حمایت از جبهه مقاومت و فلسطین که جدی ترین شعار انقلاب بود، در دانشگاه های مهم امریکا که اساسا برای توجیه رهبری و سیادت امریکا در جهان تاسیس شدند شنیده می شود. دانشجویان و اساتید دانشگاه کلمبیای امریکا در حمایت از فلسطین وارد میدان شدند و ما صدای ضد امریکایی را از دل این مراکز می شنویم این همان جمله امام راحل است.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *