معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به حدیث قالَ رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله : إنّ هذهِ القُلوبَ تَصدَأُ كما يَصدأُ الحَديدُ إذا أصابَهُ الماءُ . قيلَ : و ما جَلاؤها ؟ قالَ : كَثرَةُ ذِكرِ المَوتِ، و تِلاوَتِ القرآنِ بیان داشت: قلوب انسان ها همچنانکه آهن زنگ میزنه زنگار می گیرد گاهی این زنگ زدگی در مرحله ای است که باعث کم کارکردی ابزار می شود اما گاهی آنقد زنگ می زند که دیگر قابل استفاده نیست، رسول الله (ص) می فرماید در این هنگامه ها زیاد یاد مرگ بودن و تلاوت قرآن موجب جلای قلوب می شود.
وی افزود: انسان در زندگی روزمره دچار دلزدگی، گرفتاری، کم امیدی به آینده، تاسف از گذشته، غمگینی، خستگی، دلخوری و گله مندی می شود و آنچه باعث می شود اینها برطرف بشود یاد مرگ و قرائت قرآن است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر روستا آزاد بیان داشت: در جایی آمده است که یادمرگ به میزان کشته شدن در راه خدا ثواب دارد، وجه مشترک قرائت قرآن و یادمرگ که موجوب جلا دادن می شود، حرکت آفرینی و شوق انگیزی است انسان را به حقیقت عالم سوق میدهد و او را از بن بست ها خارج می کند.
وی با اشاره به آیه وَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوْلَا نُزِّلَ عَلَيْهِ الْقُرْآنُ جُمْلَةً وَاحِدَةً كَذَلِكَ لِنُثَبِّتَ بِهِ فُؤَادَكَ وَرَتَّلْنَاهُ تَرْتِيلًا گفت: می گفتند چرا قرآن یکجا بر پیامبر نازل نشد، در جواب آمده است که برای تثبیت قلب پیامبر و تزریق روحیه قرآن به صورت تدریجی بر پیامبر نازل شد، یعنی قلب پیامبر با قرائت قرآن مطمئن میشد و راه روش میشد.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ابراز داشت: اغلب قرائت های ما همراه شوق و علاقه نیست و این طور نیست که داریم به سراغ کتابی می رویم که مشکلات را ما حل می کند، ما می خوانیم که از ثواب آن بهره ببریم، در حالی که قرآن کتاب کاربردی در زندگی بشری است و جلا پیدا کردن فقط با نیت ثواب حاصل نمی شود بلکه باید بدانیم این کتاب کتاب شفا است، شرطش این است که بپذیریم مشکلات داریم و وقتی سراغ قرآن می رویم بدانیم که او شفا می دهد و مشکلات را حل می کند.
وی افزود: قرآن می فرماید فَاقْرَءُوا مَا تَيَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ یعنی به هر میزانی که می توانی قرآن بخوانید و ارتباط با قرآن را به صورت مستمر داشته باشید که این توجه ها انسان ها می سازد و شور می آفریند.
حجت الاسلام و المسلمین روستا آزاد ابراز داشت: حضرت امام خمینی ره نیز باتاسی این سیره گرانسنگ در روزگاری که همه ابرقدرت ها در اوج قدرت بودند فرمودند که امریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند و فرمودند ما سنگرهای کلیدی جهان را فتح خواهیم کرد، خب خیلی ها این سخن امام را به سخره گرفتند، اما این قدرت از کجا است از عنصر ایمان و توجه خالص به قدرت الهی است.
وی افزود: اکنون بعد از گذشت 45 سال از انقلاب می بینیم پیام انقلاب و حمایت از جبهه مقاومت و فلسطین که جدی ترین شعار انقلاب بود، در دانشگاه های مهم امریکا که اساسا برای توجیه رهبری و سیادت امریکا در جهان تاسیس شدند شنیده می شود. دانشجویان و اساتید دانشگاه کلمبیای امریکا در حمایت از فلسطین وارد میدان شدند و ما صدای ضد امریکایی را از دل این مراکز می شنویم این همان جمله امام راحل است.